.


Naboerne Kommer


Anholt Fyr og Gellerupparken

Vi fortæller ikke længere historier på denne blog. 'Naboerne kommer' var vores 2010-projekt. Nu kan man følge os på http://www.detperifereselskab.dk/lørdag den 28. august 2010

Lige nu går vores gæster rundt i stuerne
Det er i dag, vi inviterer indenfor i lejligheden på Gudrundsvej 16. Lige nu går vores gæster rundt i stuerne og småsnakker, kigger, smiler, trækker sig tilbage, holder sig for næsen eller hviler sig op ad en væg.

Hvis de går ud i vores køkken, passerer de forbi et netværk af tørresnore med hvidt tøj som en hel bydel, der hænger vasketøj ud en lørdag eftermiddag.

I entreen åbner nogle af gæsterne et skab, som rummer en ejendom med lejligheder i flere etager. Det er befolket med naboer, der lever et liv hver for sig – i badet, i lænestolen, i køkkenet, på sengen.


I et andet rum står gæsterne omkring et lille, kuppelformet bygningsværk, som er opført midt på gulvet. Det er en kuppel i papir, der både fanger lyset og fanger lyden fra et strygeinstrument. Inde fra kuplen kommer også lyde, flere stemmer, en samtale eller en diskussion med mange synspunkter.

I det lille rum uden for vores toilet hænger grønne, glinsende strimler af tang fæstnet til tynde snore. Det hænger som et tæppe eller et forhæng eller står som en tynd væg med dagslyset i spil mellem strimlerne.

Store, grove mænd har sat sig i vores sofa, de stirrer stift på det flimrende fjernsyn. De er vist i familie med de tre figurer, som bebor dét, der en gang var en spisestue, men som nu mest ligner en lille støvet, grusbelagt plaza i en tør columbiansk landsby, dér hvor naboerne mødes for at sladre og diskutere og handle og fjærte og spille brætspil.

Ja, der er folk og fortællinger i lejligheden på Gudrunsvej 16 - oppe på 6. sal til højre.

Husk, vi byder også indenfor i morgen – fra kl. 14.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar