.


Naboerne Kommer


Anholt Fyr og Gellerupparken

Vi fortæller ikke længere historier på denne blog. 'Naboerne kommer' var vores 2010-projekt. Nu kan man følge os på http://www.detperifereselskab.dk/



fredag den 20. august 2010

Fru Rasmussen, den spanske nabo og nunaqqat

I en af fyrgårdens stuer hænger vores store fælles skrivepapir. Det er her alle ideerne forenes. Nye sammenhænge dukker op. Filosofiske tanker opstår. Sporene bagud viser sig. Det er ord, citater, sætninger, småhistorier, klip, fragmenter om naboer og naboskab:

”Naboskab indebærer også muligheden for at føle sig udenfor.”

”Jeg husker Lydia, den prostituerede nabokvinde, som kørte tur med dukkevogn og en fortvivlet dukke.”

”Fru Rasmussen: den store nabokone med kanelkagerne og albummet med foto fra Gardasøen.”

”Nunaqqat (bopladsfælle på grønlandsk).”

”Den spanske nabo, som i sin galskab råbte vrede spanske gloser ud af vinduet efter uskyldige forbipasserende: Hiija de puta, porque nuncha habla”

”Naboskab er ikke venskab, kærlighedsforhold, nation, familie, stamme eller arbejdsplads. Hvad er naboskab så for et fællesskab?”

"Gamle Joe boede alene ude på landet. Hans bedste ven var også hans nærmeste nabo. De var blevet gamle sammen, og nu var deres hustruer døde og deres børn var voksne…" (fra fortællingen om Gamle Joe og tømreren)

"Nassifik er på samme tid bopladsens sladrebænk og udkigspost. I hvalsæsonen er Nassifik udkigspost. Resten af året er det stedet, hvor alt og alle på bopladsen kommenteres." (fra Hvalernes Fjord af Ivar Silis)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar