.


Naboerne Kommer


Anholt Fyr og Gellerupparken

Vi fortæller ikke længere historier på denne blog. 'Naboerne kommer' var vores 2010-projekt. Nu kan man følge os på http://www.detperifereselskab.dk/



søndag den 22. august 2010

Hjem på en smal stribe mellem havet og klitterne

Klokken otte i går aftes sagde vi farvel til vores gæster. Efter en lang dag med cirka 100 besøgende og store og små oplevelser i fyrtårnet og i fyrgården.

Nogle af gæsterne skulle en sidste tur op i fyrets top for at nyde udsigten. En lille flok satte sig ved stranden og drak en medbragt øl. Andre gik med det samme i små grupper ad Nordstrand eller over mod Pakhusbugten.

På grund af højvande og vind var Nordstrand i går aftes meget smal. Det oplevede de gæster, som gik eller cyklede hjem den vej. På et langt stykke var stranden kun farbar på en smal stribe helt oppe under klitterne. Det er usædvanligt, og heldigvis kunne det lade sig gøre at passere mellem havet og de stejle klitter.

For at hjælpe gæsterne havde vi fået sat en lysende lampe op på stranden, der hvor man skal gå sydpå for at møde Nordstrandvej. Hvis man går op et forkert sted, rammer man nemlig et af de våde områder, som er på begge sider af den smalle grusvej ind mod Anholt By.

Lørdag eftermiddag, mens stranden stadig er bred og farbar. Vores gæster
nærmer sig fyret efter en vandretur på 7-10 kilometer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar