.


Naboerne Kommer


Anholt Fyr og Gellerupparken

Vi fortæller ikke længere historier på denne blog. 'Naboerne kommer' var vores 2010-projekt. Nu kan man følge os på http://www.detperifereselskab.dk/tirsdag den 24. august 2010

Her er vi mellem mennesker og store bygninger


I dag er vi nået til Gellerupparken. Her er vi blandt store bygninger, asfalterede veje, parabolantenner, flisebelagte stier, gadelygter og skilte.

Og vi er mellem mennesker. Masser af mennesker, som vi møder i opgangen, på parkeringspladsen, på fællesarealerne og i butikkerne.


Her er også en slags kultiveret natur: Planter i bede, hække og altankasser; store græsplæner; ukrudt, som har sneget sig ind i det bebyggede landskab.

Vi er også omgivet af lyde: Trafikstøj, smækkende døre, snakkende stemmer og hvin og råb og musik fra lejlighederne.

Gellerup Museum og vores lejlighed ligger på 6. sal, et godt stykke op ad trappeopgangen på Gudrunsvej 16, næstøverste etage i blokken.

Fra stuerne i lejligheden er der udsigt til Århus Bugt, og Samsø og Helgenæs danner horisont bag den blå bugt.

På en måde er det ligesom fyrtårnet på Anholt: Trappeopgangen, de mange trin op, ømheden i benene. Den rungende, lidt hule lyd inde i det høje rum, som er trappeopgang. Og lyset i stuerne, det strømmer ind, uhindret, uforstyrret, ubrudt, det minder om lyset på Anholt. Der er også havet, skyerne, de drivende regnbyger, overblikket og landskabet nedenfor ligesom i fyrtårnet.

Men der er selvfølgelig også forskelle.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar