.


Naboerne Kommer


Anholt Fyr og Gellerupparken

Vi fortæller ikke længere historier på denne blog. 'Naboerne kommer' var vores 2010-projekt. Nu kan man følge os på http://www.detperifereselskab.dk/mandag den 6. september 2010

Historen om en mågefod

Så er der lidt nyt her fra fortællingerne: Det er historien om en gave, en ring og en meget gammel fugl.

Da vi var på Anholt, opfordrede vi vores gæster til at tage en ting med ud til tårnet: et ubetydeligt fund eller en dyrebar skat. Vi annoncerede det på forhånd, og mange tog mod opfordringen.

En af gæsterne medbragte en mågefod med et ringmærke. Han havde fundet den i ørkenen på vej til fyrtårnet.


Vi indberettede fundet til Zoologisk Museum i København. Og nu har vi fået svar.

Det viste sig, at fuglen, en sildemåge, blev mærket som unge på Anholt i juli 1980. Altså blev den født her på øen for over 30 år siden.

I et kvart århundrede har sildemågen forladt Anholt hvert efterår og sat kurs mod Østafrikas sol. Den er år efter år vendt tilbage til Anholt om foråret for at fiske i Kattegat og få sine unger her.

Den ringmærkede mågefod – og de mange andre fund – syede Malene Pedersen derefter ind i poser af rispapir og forseglede dem med hudlim.

Alle fundene blev bragt med til Gellerup Museum - som en hilsen fra gæsterne i fyrtårnet på Anholt til gæsterne i lejligheden på 6. sal i Gellerupparken.

Udover mågefoden var der blandt Anholt-fundene et gult bobleflåd, en hvid sten med hul i, en mågefjer, en øldåse, et par solblegede knogler, blåmuslinger, en plastiksandal, to stykker dværgkrukke, en stump bølgende sukkertang, et stykke kork, en hulsten trukket på en revlingerod, et lyseblåt glasskår, en lille buket porse og mange flere ting.

Malene kalder gæsternes ting for Ubetydelige fund & dyrebare skatte.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar